MICROSOFT OFFICE 365


Na šoli je na voljo dostop do Office 365, paketa spletnih storitev in programske opreme za lažjo komunikacijo in sodelovanje. Učencem in učiteljem so na voljo:

  • digitalna shramba v velikosti 1000 GB za učence in 25 GB za učitelje
  • orodja za hkratno delo na dokumentih
  • orodja za učinkovito spletno komunikacijo

Office 365 omogoča varno mobilno delo preko različnih odjemalcev in širokega nabora spletnih brskalnikov. Informacije uporabnikov se nikoli ne uporabljajo v oglaševalske namene.

Posebna ugodnost za učence

V času trajanja izobraževanja je učencem brezplačno na voljo polna programska zbirka Office ProPlus, ki vključuje programe Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Publisher in Access.

Office v računalnikih, tabličnih računalnikih in telefonih
Uporabljajte polno različico Officea v računalnikih s sistemom Windows, računalnikih Macintosh, tablicah Windows, napravah iPad®, tablicah s sistemom Android in v večini prenosnih naprav. Vsak uporabnik lahko Office namesti v 5 računalnikov s sistemom Windows ali računalnikov Macintosh, 5 tablic (Windows, iPad in Android) in 5 telefonov.

Office je združljiv z računalniki in tabličnimi računalniki s sistemom Windows 7 ali novejšim ter z računalniki Mac s sistemom Mac OS X 10.6 ali novejšim. Office for iPad lahko namestite v naprave iPad z različico 7 ali novejšo. Office for Android lahko namestite v tablice s sistemom Android KitKat 4.4 ali višjo različico. Če želite več informacij o združljivih tablicah in telefonih, obiščite spletno mesto www.office.com/information.

Office Online
Ustvarjajte in urejajte Wordove, Excelove, PowerPointove in OneNotove datoteke v spletnem brskalniku. Sprotno soavtorstvo olajša sodelovanje.

Shramba in skupna raba datotek
S storitvijo OneDrive za podjetja prejme vsak posameznik 1 TB osebne shrambe v oblaku, do katere lahko dostopa kjer koli. Datoteke preprosto dajte v skupno rabo za druge uporabnike v organizaciji in zunaj nje ter nadzorujte, kdo si lahko posamezno datoteko ogleda in jo ureja.

 


Za dostop do paketa Office 365 izpolnite obrazec za pridobitev licence in ga oddajte šolskemu računalničaju na naslov rok.ponikvar@os-bled.si.

Po odobritvi se prijavite na portal Oblak 365 z računom za storitve ArnesAAI. Arnes AAI vam omogoča uporabo enega uporabniškega imena za dostop do različnih storitev. E-identiteto v okviru zavoda OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled lahko pridobi vsak učenec ali zaposleni zavoda. Za pridobitev AAI računa se obrnite na šolsko računalnikarko.

 Obrazec za pridobitev licence Portal Oblak 365