Skoči na glavno vsebino

V četrtek, dne 12. 5. 2022, smo na naši šoli, po dveh koronskih letih, ponovno izvedli dogodek »ŠPORTNO POPOLDNE.« Dogodek se je odvijal v prostorih in telovadnicah OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled. Ob dogodku je šola ponudila brezplačno uporabo šolskih prostorov in pripomočkov.

Na dogodek so bili povabljeni učenci v spremstvu staršev, starih staršev in ostalih družinskih članov. Cilj dogodka je bil, da skupaj preživimo del popoldneva, se ob tem gibamo, pojemo zdravo malico, se naučimo rehidrirati z vodo in nenazadnje, da se družimo in zabavamo.

Najprej smo se vsi skupaj ogreli s tekom v športnem parku, nato pa so nam bile ponujene različne aktivnosti kot so košarka, nogomet, odbojka, med dvema ognjema, pilates, plezanje, bobnanje na žoge, raztezne vaje za hrbet, gibalne igre in namizni tenis.

Med dogodkom je bilo za obiskovalce poskrbljeno za rehidracijo z vodo in za uživanje zdrave malice in sicer so bila to jabolka lokalnega izvora, financirana iz projekta Šolske sheme evropske unije, ki sledi petih glavnim ciljem; izobraževanju in ozaveščanju o zdravem prehranjevanju, izboljšanju prehranskih navad učencev, ponuja možnosti delitve sadja in zelenjave vsem učencem, tudi socialno šibkejšim, spodbujanja pozitiven odnos do hrane, narave in okolja ter k uživanju lokalno pridelanega sadja in zelenjave. Za delitev sadja in vode so poskrbela dekleta, ki obiskujejo izbirni predmet Šport.

Organizacije takega dogodka vzame kar nekaj časa in brez pomoči učiteljic in učiteljev naše šole izvedba ne bi bila mogoča. Tako se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujem vsem sodelujočim za dobro voljo in pomoč pri vodenju športnih delavnic. (Ana Hribar, prof. ŠVZ in vodja projekta Simbioza giba)

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost