Skoči na glavno vsebino

Vse učence od 7. do 9. razreda vljudno vabimo k prostovoljnemu samotestiranju na domu. Samotestiranje predstavlja učinkovit ukrep pri obvladovanju epidemije covid-19, saj omogoča hitro prepoznavo simptomatskih in asimptomatskih okužb s SARS-CoV-2 ter takojšnjo izolacijo potrjenih primerov in s tem zajezitev širjenja okužbe.

Učenci, ki se boste želeli samotestirati, le to sporočite svojemu razredniku do srede, da bomo pripravili hitre teste, ki jih boste prejeli v šoli v petek.

Samotestiranje opravite v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj doma. Rezultat samotestiranja bo pravilen le, če bosta tako odvzem brisa kot tudi izvedba testa izvedeni pravilno.  V primeru, da je rezultat samotestiranja pozitiven, ostanete doma in pokličete izbranega zdravnika, ker je le ta rezultat potrebno potrditi tudi s PCR testiranjem.

Več informacij lahko dobite na povezavi Samotestiranje učencev in dijakov na covid-19 | www.nijz.si. V primeru, da na navedeni spletni strani ne najdete odgovora na vaše vprašanje, se lahko za dodatne informacije obrnete na telefonsko številko Ministrstva za zdravje, ki je dosegljiva vsak delavnik med 8:30 – 15:30: 01/478 68 48.

Vse dobro,

Nataša Ahačič, ravnateljica

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost