Skoči na glavno vsebino

Daisy Diana Thorne Mrak, učenka 9. b razreda Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja Bled, ima na povabilo učitelja likovne umetnosti Borisa Urha razstavo svojih slik v Biotehniškem centru Naklo.  Nekaj slik si lahko ogledate spodaj, na ogled ostalih razstavljenih slik pa ste vabljeni v Naklo do 10. 6. 2022.

Daisy zase pravi …

Sem čisto navadna punca …, sem pa tudi umetnica.

Umetnost sem vedno smatrala za zmešnjavo. Zmešnjavo, ki jo začnem, ji dodam svoje občutke, jo izbrišem in zavržem. Včasih začnem risati risbo, a  je nikoli ne dokončam. Včasih sovražim ali obožujem tisto, kar sem narisala. Včasih rišem vsak dan, včasih pa ne več tednov ali mesecev zapored.

Vendar vem, da bo še vedno tu zame tista stalna lepa zmešnjava, ko se vrnem k umetnosti. Zmešnjava, ki je že od vedno bila, za katero mislim, da se je ne bom znebila, ker je tako kot vsaka druga zmešnjava zavzela toliko prostora v vseh kotičkih mojega uma.

Umetnost mi daje moč za življenje. Tudi življenje je včasih ena velika zmešnjava, vendar je tvoje. Si edini, ki ga lahko resnično začneš živeti, ga začutiš z vsem svojim bitjem, ga pregneteš, predrugačiš …

Želim ti, da najdeš smisel v svoji mali zmešnjavi in začneš početi, kar si želiš.

 

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost