Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, zaposleni.

Obveščamo vas, da je v  Uradnem listu Republike Slovenije št. 22/22 z dne 19. 2. 2022  objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok je začel veljati v ponedeljek, 21. 2 2022. Za področje vzgoje in izobraževanja so poglavitne naslednje novosti:

  • na področju vzgoje in izobraževanja se opušča ugotavljanje izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT);
  • ukinja se samotestiranje v šolah, tako za zaposlene kot tudi za učence in dijake.

 V veljavi še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in se z njimi zagotavlja varno učno okolje. Ti ukrepi so:

– higienski (umivanje rok, razkuževanje prostorov, zračenje prostorov) in se izvajajo enako kot do sedaj,

– vzdrževanje varnostne razdalje med osebami, še posebno, če se ne uporabljajo zaščitne maske. V šolah to pomeni, da učenci in zaposleni obvezno uporabljajo zaščitno masko praviloma pri vseh oblikah izvajanja pouka in drugih dejavnosti znotraj šolskega prostora (izjeme so določene v 12. členu odloka) in tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje vsaj 1,5 metra. Če učenec ali dijak ne uporablja zaščitne maske, se mu v prostoru, kjer se izvaja pouk ali druga dejavnost šole, zagotovi varnostna razdalja 1,5 m. Če ima šola v svojih internih aktih opredeljeno, da pomeni neupoštevanje nošenja zaščitnih mask oziroma varnostno-higienskih ukrepov, kršenje šolskih pravil, se po predvidenem postopku izrečejo vzgojni ukrepi.

Želim vam lep preostanek počitnic,

Nataša Ahačič, ravnateljica OŠ prof dr. Josipa Plemlja Bled

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost