Skoči na glavno vsebino

Ponovno smo se vsi skupaj znašli v situaciji, ki ni običajna in marsikomu lahko odpira vrsto vprašanj in dilem, tudi stisk. Ob tem žal niso izvzeti niti otroci, na nas odraslih pa je, da jim pomagamo. Pomembno je, da se o težavah spregovori čim prej in poišče ustrezna pomoč. Zato je treba otroke spodbujati, da o stiskah spregovorijo z odraslimi, ki jim zaupajo.

Pomoč v okviru razbremenilnih pogovorov ali svetovanja lahko dobijo učenci tudi v šoli.

Šolski svetovalni delavki, psihologinja Alenka Weithauser (tel. 04/ 57 80 627, alenka.weithauser@os-bled.si) in socialna pedagoginja Vesna Kordež (041 368 937, vesna.kordez@os-bled.si), sva vam na voljo vsak dan v dopoldanskem času. Lahko naju pokličete ali pa se na naju obrnite po elektronski pošti in dogovorili se bomo, kako lahko pomagamo.

Včasih resnost stik presega naše znanje in sposobnosti ali pa se je lažje obrniti po pomoč drugam.

Na nacionalnem nivoju je bil zato pripravljen zbirnik ukrepov in virov pomoči, ki jih lahko najdete na spletni strani: https://www.nijz.si/sl/strokovnjaki-s-podrocjadusevnega-zdravja-v-casu-epidemije-koronavirusa-na-voljo-za-brezplacne    zbir le teh z osnovnimi podatki pa najdete tudi v priponki: viri pomoči.docx

Ostanimo zdravi in pozitivno naravnani😊

(Skupno 188 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost