Skoči na glavno vsebino

Skupina devetih prostovoljcev, Alja, Andrijana, Anže, Jerca, Katarina, Petja, Tanja, Urška in Zala, se letos poleti preko programa POTA za mesec in pol odpravlja na Madagaskar k slovenskim misijonarjem. Tam bodo pomagali in delali z otroki ter zanje  organzirali več oratorijev. Njihovi gostitelji bodo Pedro Opeka, Jani Mesec, Jože Adamič, Tone Kerin, Janez Krmelj in tamkajšnja laiška misijonarka Katja Ravnikar.

Trenutno so v fazi zbiranja pripomočkov in ostalih stvari, ki jih bodo odnesli s seboj na Madagaskar in jih ljudje tam potrebujejo. Zbirajo perlice (srednje velikosti), volno, stare delujoče telefone skupaj s polnilci, škatlice od topljenih sirčkov (Zdenka sirček), pripomočke za šivanje, pretečena zdravila, balone, flomastre, šilčke, čopiče, mehurčke, barvice, voščenke, škarje in blago.

Če imate doma kaj od zgoraj naštetega in bi radi pri zbiranju priskočili na pomoč, lahko učenci stvari oddajo v škatlo pred telovadnico 3, tam kjer se zbirajo porabljene kartuše in baterije. V kolikor gre za kakšno večjo stvar, ki je ne morete oddati v škatlo, jo lahko prinesete svetovalni delavki Vesni Kordež. Stvari zbiramo do konca šolskega leta.

Za vsak vaš prispevek se vam v imenu mladih prostovoljcev že v naprej zahvaljujemo.

 

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost