Skoči na glavno vsebino

Dragi učenci, spoštovani starši.

Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020 sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20).

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Pouk bo za učence od 6. do 9. razreda potekal na enak način kot v tednu pred počitnicami, torej preko MS Teamsov.

O načinu poteka pouka na daljavo za učence od 1. do 5. razreda boste obveščeni preko razrednikov.

Starše obveščamo, da za varstvo otrok zaradi odrejene karantene ali druge zunanje objektivne okoliščine nezmožnosti obiskovanja vrtca ali šole do vključno 5. razreda osnovne šole lahko nastopi obveznost zagotavljanja varstva otroka in zaradi tega pri delodajalcu na morete opravljati dela. V tem primeru morate obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga. Delodajalec mora v postopku uveljavljanja povračila nadomestila plače, ko delavec ne more opravljati dela zaradi višje sile zaradi obveznosti varstva, vlogi priložiti tudi izjavo delavca o obstoju okoliščin, ki vplivajo na nastanek višje sile (tretji odstavek 61. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20).

Prosimo vas, da spremljate spletno stran šole in elektronsko pošto, kjer bomo objavljali obvestila in aktualne informacije.

Želim vam vse dobro,

Nataša Ahačič, ravnateljica OŠ Bled

(Skupno 520 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost