Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, 

najprej bi se želeli zahvaliti vsem, ki podpirate naše napore pri preprečevanju širjenja COVID virusa v šoli. Zahvaljujemo se vam, ker vplivate na svoje otroke, da sprejemajo in spoštujejo potrebna pravila pri preprečevanju širjenja virusa. Vemo, da vas je veliko in da niste glasni. Hvala za podporo. 

Učenci in učitelji so po več ur skupaj v zaprtih prostorih, razdalje so mnogokrat manjše kot 1,5 m. Če znotraj šole še uspemo zagotavljati razdaljo, to, pred in po koncu pouka, na poti domov, na avtobusu in izvenšolskih dejavnostih ni več mogoče. 

Ravnatelji se od začetka pojava virusa v Sloveniji zavedamo svoje odgovornosti in vloge pri ohranjanju zdravja. Zato se tudi na šolskem področju po svojih močeh trudimo za obvladovanje in preprečitev širjenja okužb. To poslanstvo bomo opravljali tudi v prihodnje, saj je naš skupni cilj, da premagamo virus in se povrnemo v običajno življenje. 

Trudimo se, da učencem zagotavljamo varno in spodbudno učno okolje. Učenci delajo po svojih zmožnostih, želimo si, da bi v razredu spet vzpostavili pedagoški ritem, da bi učenci zdržali koncentracijo celo šolsko uro in aktivno sledili pouku. To nam bo uspelo samo, če ohranimo šole odprte.  

Žal nam je, da je epidemija na nekaterih točkah razdelila našo družbo, kar čutimo tudi v šoli. Nekateri starši s svojim strašenjem, nadlegovanji, žaljenjem, žuganjem z odvetnikom in grožnjami uničujejo medsebojne odnose. Zavedamo se, da je vsakemu staršu njegov otrok najpomembnejši, vendar se prepogosto dogaja, da so interesi posameznika postavljeni pred interese družbe, tudi če je ogroženo zdravje sošolcev, učiteljev, posledično tudi domačih, s katerimi prihajajo učenci v stik.  

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo  Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021). 

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. 

Učenci se bodo v sredo, 17. 11. 2021,  samotestirali po protokolu šole, ki bo  objavljeno naknadno (najkasneje v torek) na spletni strani šole Veliko razmišljamo tudi v smeri, kako bi lahko omogočili učencem prvega razreda oz. prve triade samotestiranje v prostorih šole  ob prisotnosti starša.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  

https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU

Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti izvede sam, saj ga bo sam izvedel tudi v šoli. Poskrbeli bomo za vse higienske ukrepe in ustrezno hrambo uporabljenih testov.

Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo – uporaba mask in redno samotestiranje učencev v šolah je namreč pogoj, ki ga je določilo MIZŠ za to, da pouk lahko izvajamo v šolah 

Spoštovani starši, osnovni cilj učiteljev, ravnateljev in staršev je, da se pouk izvaja v prostorih šol. Hibridnega pouka v šolah ne podpiramo. Pouk na daljavo je resda možen, ni pa enakovreden pouku v šoli in zavedati se je treba, da ga bodo šole  izvajale različno glede na svoje zmožnosti. Vsem sporočamo, da v šolah trenutno potrebujemo stabilnost in mir, da bomo lahko kavalitetno izvajali vzgojno izobraževalno delo, kar je naše poslanstvo in naloga. Zato vsa nestrinjanja z ukrepi naslovite na odločevalce.

Želim vam vse dobro,

Nataša Ahačič,

ravnateljica OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost