Skoči na glavno vsebino

Spoštovani.

Pot v šolo peš ali s kolesom otrokom zagotavlja minimalno mero dnevne telesne aktivnosti, kar pozitivno vpliva na njihovo zdravje. Otroci na poti v šolo uživajo v družbi svojih vrstnikov, postopoma spoznavajo prometne predpise in pravila vedenja ter postajajo suvereni udeleženci v prometu. Način prihoda otrok v šolo in na dejavnosti je v veliki meri odvisen prav od vas, staršev, zato spodbujajte svoje otroke, da bodo kot pešci, kolesarji ali uporabniki javnega prevoza pridobivali znanje in izkušnje za varno gibanje v prometu.

V času tedna mobilnosti, od 20. 9. 2021 do 24. 9. 2021, bomo na naši šoli izvajali akcijo Aktivno v šolo – PEŠBUS. Z akcijo želimo prispevati k zmanjševanju motoriziranega prometa in tako prispevati k zmanjšanju okoljskih obremenitev, ki jih prinaša promet.

Možnosti za okolju prijazen prihod v šolo je kar precej. Sem prištevamo:

  • pešačenje, vožnja s skirojem ali kolesom (obvezno spremstvo odrasle osebe in uporaba zaščitne čelade),
  • vožnja s šolskim avtobusom, kombinirano potovanjeskupinska vožnja z avtomobilom (starši v avtomobilu pripeljejo dva ali več otrok – dogovor med starši).

Akciji se pridružujemo tudi učitelji. Vsako jutro, v času trajanja igre, bosta dva učitelja počakala otroke na določeni lokaciji ter jih pospremila v šolo. Učitelji bomo otroke čakali ob:

  • 7.30 v Dindolu (križišče pri kapelici),
  • 7.30 na Gmajni (pri avtobusni postaji),
  • 7.30 na Rečici pred gostiščem Mangart,
  • 7.30 pri Alpskih blokih (na križišču s Koritensko ulico)
  • 7.45 na Dobah (pred TNP).

Akcija PEŠBUS bo potekala v vsakem vremenu.

Z namenom, da bi čim več otrok prišlo varno in okolju prijazno v šolo, vas vljudno prosimo, da igro podprete in pomagate otroku aktivno sodelovati v njej. 

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost