Skoči na glavno vsebino

Včeraj smo se odpravili na nepozaben izlet v čudovito dolino Vrat, kjer smo se pridružili 2. medgeneracijskemu planinsko-likovnemu dogodku v organizaciji Fundacije Aljlažev kRaj iz Mojstrane, Planinskega društva Dovje-Mojstrana v sodelovanju z GRS Dovje-Mojstrana in ZB za vrednote NOB Dovje-Mojstrana. Skupaj z učenci smo preživeli čudovit dan v družbi uporabnikov CUDV Jesenice in stanovalcev Doma Franceta Berglja Jesenice.

Na dogodku smo imeli priložnost spoznati dva izjemna slovenska slikarja, Željka Vertelja in Vojka Gašperuta, ki svoja dela ustvarjata s slikanjem z usti. Njuni zgodbi o premagovanju ovir in njihovo mojstrstvo slikanja nas je navdušilo in ganilo. S svojimi deli sta nas popeljala v svet ustvarjalnosti brez meja.

Po prijetnem kosilu v Aljaževem domu smo imeli priložnost spoznati tudi člane Gorske reševalne službe. Predstavili so nam svoje delo in opremo ter nam pokazali, kako skrbijo za varnost obiskovalcev gora. Njihova predanost in pogum so nas navdihnili ter nas opomnili na pomembnost varnega obiskovanja gora.

To nepozabno doživetje nas je povezalo s starejšo generacijo in nam dalo priložnost, da se naučimo veliko pomembnih življenjskih lekcij. Veseli smo, da smo lahko bili del tega dogodka in se veselimo prihodnjih priložnosti za druženje in učenje od izjemnih ljudi. 

           

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost